IMG_2046

722 racions de menjar cuinat aprofitades, 438 kg d’excedents alimentaris redistribuïts i 8 entitats receptores amb més d’un miler de beneficiaris a la ciutat de Barcelona

Una vintena d’entitats i empreses col·laboren per aprofitar els excedents del sector de la restauració i del comerç d’aliments al detall.

Barcelona, 16 de octubre de 2015

Avui, Dia Mundial de l’Alimentació, el Pont Alimentari alerta sobre la necessitat de reduir el malbaratament d’aliments i fa un primer balanç de resultats de la contribució d’aquest projecte.

El Pont Alimentari, impulsat per Fundació Prevenció Residus i Consum i Fundació Banc de Recursos, és una iniciativa que pretén reduir el malbaratament alimentari i alhora sensibilitzar la població.

1.722 racions de menjar cuinat aprofitades, 438 kg d’excedents alimentaris redistribuïts i 8 entitats receptores amb més d’un miler de beneficiaris a la ciutat de Barcelona és el balanç de la prova pilot de tres mesos del Pont Alimentari, que va engegar amb una subvenció del Departament de Territori i Sostenibilitat el passat mes de gener i que durant el curs 2015-2016 podrà emprendre una nova etapa gràcies al suport econòmic de la Fundació “la Caixa”. En aquesta segona fase, s’espera augmentar el nombre d’empreses i entitats adherides i ampliar l’abast geogràfic del projecte més enllà de la capital catalana. A més, també volem reforçar la sensibilització envers el malbaratament.

Fins ara, ja són 9 els establiments d’empreses i institucions donants (com Casa Asil Sant Andreu del Palomar, F.Roca i Bonpreu) i 14 les entitats (com Associació Acció Hospitalària, Federació Catalana de Famílies Monoparentals, Can Salaam, DISA 9barris, entre d’altres) que s’han afegit al projecte, tot i que algunes encara estan en espera que els puguem assignar donant atenent a criteris d’adequació i proximitat.

Què és el Pont Alimentari?

El Pont Alimentari ofereix una proposta de bones pràctiques envers el malbaratament alimentari a les empreses; promou accions de sensibilització; i coordina una xarxa d’interacció entre empreses donants i entitats receptores d’aliments per tal d’aprofitar els excedents i donar resposta a una necessitat social. Per això, el projecte es dirigeix a empreses de càtering, restauració o comerços d’aliments que volen reduir el malbaratament alimentari als seus establiments i donar els seus excedents, i també a entitats de suport a col·lectius vulnerables de la ciutat de Barcelona (infants, gent gran, famílies, menjadors socials…). Alhora, vol difondre els beneficis ambientals i socioeconòmics associats a la reducció del malbaratament alimentari i incidir en els hàbits dels consumidors, normalitzant actituds com endur-se el menjar i la beguda no consumida dels restaurants o comprar seguint uns criteris adequats.

Catalunya encara malbarata aliments

A Catalunya es llencen 35 kg anuals de menjar per persona només a les llars i al sector HORECA, una dada que podria triplicar-se si es té en compte el malbaratament al llarg de tota la cadena de producció. Alhora, el 22% de la població del país viu per sota el llindar de la pobresa i, a Barcelona, la pobresa continua augmentat amb 55 dels 73 barris per sota de la mitjana de renda familiar segons dades del propi Ajuntament.

A més, els aliments malbaratats suposen no només un desaprofitament de recursos naturals i energia, sinó també un gran impacte ambiental a nivell d’emissions de carboni.

 

Recursos audiovisuals

Vídeo teaser per sensibilitzar sobre el malbaratament alimentari.

Podem enviar-vos-el en alta qualitat o el podeu descarregar aquí

També tenim recursos fotogràfics del Pont Alimentari.

Més informació: Marta Beltran (676 488 720) i Mariona Ortiz (679 416 825) www.pontalimentari.cat

Join the discussion 3 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.