Skip to main content

Cada vegada hi ha una major preocupació per alimentar-se d’una forma saludable, sense conservants i amb més proporció d’aliments vegetals. Sovint no acabem de tenir una dieta sana perquè no sabem cuinar les verdures, no tenim temps, ens semblen insípides i acabem menjant més processats dels recomanables.

Responent a aquestes demandes, l’empresa Soluciali ha trobat la manera de cuinar verdures, llegums i carn de manera que conservin els nutrients i el sabor, i alhora tinguin una caducitat llarga sense incorporar additius i conservants. Com s’ho fan per aconseguir-ho? Doncs amb un sistema senzill: cuinant al buit. Els productes crus s’envasen al buit, ja que l’absència d’oxigen limita el creixement de microorganismes, i es couen a baixa temperatura per conservar-ne la textura i mantenir els nutrients i el sabor. Després es refreden fins a quatre graus ràpidament i, si es mantenen a la nevera, es conserven durant molts dies.

Aquests plats cuinats, comercialitzats sota la marca Origen, també arriben des de fa temps a famílies en situació de vulnerabilitat gràcies a la col·laboració de Soluciali amb el Pont Alimentari. El projecte canalitza aquells excedents que no han venut i els deriva a entitats socials. Valorem molt positivament aquesta col·laboració, ja que ens permet recuperar aliments saludables per a persones amb dificultats econòmiques, que sovint mengen aliments massa processats, amb molts greixos o sucres afegits, perquè són els més barats.

Durant el 2021 i 2022 hem recuperat 1.784 kg de menjar cuinat, una quantitat petita per l’activitat de l’empresa però molt valuosa per a les persones a qui s’ha derivat el menjar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.