Monvínic, en millora contínua cap al malbaratament zero

By març 16, 2017Bones pràctiques

La Clara Saludes (Directora General) ens obre les portes de Monvínic. El celler és l’eix vertebral d’un projecte de prestigi internacional instal·lat a Barcelona que compta amb una cuina d’alta qualitat i compromesa amb la reducció del malbaratament alimentari.

Es proveeixen diàriament de productes de temporada. Així doncs, poden calcular i demanar únicament el que necessitaran aquell dia o aquella setmana, reduint els excedents alimentaris que representa fer demandes de més volum.

Tal i com explica la seva Cap de Cuina, Ariadna Julian, “elaborem els plats cada dia i ens guiem per les reserves i grups que tenim, amb un petit marge que en el cas que esdevingui excedent li donem un altre ús” com per exemple els àpats dels que treballen a la cuina, que dinen i sopen cada dia a l’establiment.

També disposen d’un ‘menú sorpresa’, que es regeix pel producte que els arriba aquell dia. Improvisen els plats d’aquest menú en funció del que tenen i en reelaboren d’altres amb excedents de productes que han estat menys sol·licitats.

Ens expliquen també que han aconseguit mantenir un ordre i estructura dins la cuina que els permet saber amb precisió de què disposen i en quina quantitat. Cosa que, juntament amb la conscienciació de tot l’equip de treball, els ha portat a reduir enormement el malbaratament. Saben que per a que es produeixi un canvi real hem de canviar, com a societat, els prejudicis lligats a emportar-se el menjar que ha sobrat dels restaurants. És per això que també disposen de recipients i ofereixen als seus clients d’emportar-se els excedents del seu àpat a casa.

Share