Skip to main content

foto_contenidor_grisDemà dijous 26 de novembre a les 12h a la Plaça Can Fabra, Sant Andreu Palomar de Barcelona

Acció reivindicativa i demostrativa al carrer

Autòpsia al contenidor de rebuig”

Les entitats ecologistes i socials i ajuntaments que donem suport a l’Estratègia Catalana Residu Zero realitzem aquest dijous 26 de novembre una autòpsia al contenidor de rebuig dels residus municipals de forma simultània a diverses localitats catalanes (Barcelona, Badia del Vallès, Girona, Celrà, Les Borges Blanques i Sant Feliu de Llobregat).

Mitjançant aquesta acció al carrer es realitzarà una dissecció en profunditat dels residus que trobem en aquest contenidor de residus, amb la finalitat d’obtenir informació sobre la naturalesa i causes que provoquen l’actual infart per les deixalles que pateix la nostra societat.

L’acció pretén reivindicar un canvi de model de producció, distribució, consum i gestió dels residus al nostre país i la necessitat d’una Llei Catalana de Prevenció de Residus, tal com proposa l’Estratègia Catalana Residu Zero.

Aquesta iniciativa es realitza en el marc de la II Trobada Internacional de Gaia contra la crema de residus en cimenteres i pel Residu Zero, que se celebrarà a Montcada i Reixac del 27 al 29 de novembre. Podeu consultar el programa a l’enllaç: https://avvmontcadacansantjoan.wordpress.com/2015/10/04/programa-del-ii-encuentro-internacional-contra-la-incineracion-en-cementeras/ i s’emmarca també dins del IV Fòrum Estratègia Catalana Residu Zero i la Setmana Europea de Prevenció de residus.

L’Estratègia Catalana Residu Zero impulsa el debat i les propostes per a un canvi de paradigma en el model de producció, distribució, consum i gestió de residus al nostre país per un model més respectuós amb l’entorn, el territori i la salut de les persones.
L’Acció es farà de forma simultània a:

  • A Barcelona: convoca CEPA-EdC, Federació l’Harmonia, la Fundació per a la Prevenció de residus i Banc dels Recursos. A la Plaça Can Fabra de Sant Andreu Palomar, a les 12h.
  • A Badia del Vallès: convoca l’AEB de Badia. A l’Avinguda Burgos, 42, a les 16.30h.
  • A Girona convoca: la CUP de Girona. Davant del Centre Cívic Ter, a les 18.30h.
  • A Les Borges Blanques: convoca Ipcena-EdC. A les 12h
  • A Celrà convoca: l’ajuntament de Celrà. Al matí.
  • A Sabadell: convoca l’ADENC-EdC. A la plaça. Dr. Robert de Sabadell, a les 11.30.
  • A Sant Feliu de Llobregat de Llobregat: convoca MES i el CEPA-EdC. Al desembre

Per més informació: Mercè Girona 627 45 46 14

http://www.estrategiaresiduzero.cat/

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.