Skip to main content

SONY DSC

Ahir, dimarts 13 de desembre de 2016, es va inaugurar la primera nevera solidària de Catalunya, ubicada a l’Ateneu L’Harmonia de Sant Andreu. Es tracta d’una iniciativa per combatre el malbaratament alimentari impulsada per la Fundació Banc de Recursos, Rezero i Nutrició Sense Fronteres, que compta amb l’assessorament de tècnics de l’Agència de Salut Pública.

La Nevera Solidària de L’Harmonia forma part de la Xarxa de Neveres Solidàries  que va començar a Galdakao (País Basc) el 2015 i que, actualment, ja suma 12 neveres en funcionament per tot l’estat espanyol. La idea és senzilla; tothom que tingui aliments frescos o cuinats que no pugui consumir  pot dur-los a la nevera per tal que algú altre els pugui aprofitar. I qualsevol persona que vulgui aprofitar-los pot endur-se’ls per consumir. Així es fomenta la consciència contra el malbaratament i alhora la solidaritat entre els veïns i veïnes.

La inauguració va comptar amb al presència d’Àlvaro Saiz, coordinador de la xarxa de neveres solidàries, que va explicar com va sorgir la idea de la primera nevera i com s’ha anat estenent la iniciativa. D’altra banda, els voluntaris del col·lectiu STAP Social, amb seu a L’Harmonia, han rebut una petita formació de tècnics de l’Agència de Salut Pública i seran els encarregats de vetllar pel bon funcionament de la nevera, realitzant les tasques de neteja i revisant la caducitat dels aliments que s’hi dipositen.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.