Skip to main content

El Pont Alimentari ha estat admès com a membre de la iniciativa Save Food, impulsada per la FAO i l’organització alemanya Messe Düsseldorf. Es tracta d’una iniciativa mundial per reduir la pèrdua i el malbaratament d’aliments que pretén coordinar tots els actors i organitzacions involucrats en aquest tema.

Així, Save Food reuneix organitzacions i empreses públiques i privades compromeses en activitats per reduir el malbaratament, tant a nivell mundial, com nacional o regional. Recopila i comparteix informació, idees, preguntes i respostes i afavoreix els vincles entre les parts interessades per tal d’aconseguir resultats significatius.  Un dels seus objectius és conscienciar la societat civil sobre l’impacte del malbaratament alimentari i, per això, impulsa campanyes i estudis, i divulga materials informatius com aquests.

A l’estat espanyol  hi ha actualment 11 organitzacions que s’han sumat a la iniciativa, set de les quals són catalanes. D’altra banda, el proper 26 de setembre tindrà lloc a Madrid una trobada coorganitzada per Save Food i l’AECOC, sota el títol “Contra el desperdicio alimentario”, que vol ser una trobada entre empreses, institucions, consumidors, i entitats socials per tal d’intercanviar experiències i buscar formes de col·laboració efectives.

Dades a nivell mundial

Segons la FAO, llencem un terç dels aliments que produïm a nivell mundial pel consum humà, una quantitat que seria suficient per acabar amb la fam al món. Però, a més a més, la producció de tots aquests aliments requereix una quantitat ingent de recursos naturals; terra, aigua, energia i això augmenta la producció de gasos d’efecte hivernacle inútilment.  Per això, té tres objectius principals: l’eradicació de la fam, la inseguretat alimentària i la malnutrició; l’eliminació de la pobresa i l’impuls del progrés econòmic i social per a tothom; l’ús sostenible dels recursos naturals, inclosos la terra, l’aire, l’aigua, el clima i els recursos genètics en benefici de les generacions presents i futures.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.