Skip to main content

Acabem l’any amb una bona notícia: totes botigues Veritas de Catalunya ja tenen ja una entitat assignada que va a recollir les minves per aprofitar-les. De les 40 botigues que actualment té l’empresa a Catalunya, 38 les gestiona el Pont Alimentari, proporcionant una entitat social que, seguint la filosofia del projecte, acostuma a ser una associació del barri que atén a persones en situació de vulnerablilitat, ja sigui repartint aliments o oferint àpats en companyia. Els receptors dels productes són sempre persones en risc d’exclusió social i disposar dels aliments que Veritas els ofereix els ajuda, d’una banda, a reduir la seva despesa en alimentació i, de l’altra, accedeixen a un tipus de productes d’alta qualitat que no podrien permetre’s. En aquest sentit, des del Pont Alimentari valorem molt positivament el fet de poder oferir productes ecològics, vegetarians i poder ampliar la gamma d’aliments de les beneficiàries. Així ho valoren algunes de le entitats receptores com Formació i Treball, El Xiprer, SOM Fundació, Sud Integració o El Casal d’Infants del Raval.

Estem especialment satisfetes de la col·laboració amb els supermercats EcoVeritas pel seu compromís en la reducció del malbaratament alimentari, que ja treballaven  amb el projecte de la Cuina Veritas, i ara esperem que acabi de tancar el cercle amb el Pont Alimentari per aconseguir el malbaratament zero. També destaquem la bona acollida que troba el Pont Alimentari per part dels treballadors i treballadores de les botigues, que participen activament en l’esforç per no llençar productes que són perfectament comestibles, i la implicació perseverant des de l’àrea de sostenibilitat de l’empresa.

Amb les recollides del Rebost d’Aliments Solidaris de Sant Boi al Veritas de la zona (a la foto) assolim l’objectiu que ens havíem proposat per aquest any 2017; que cada botiga tingués una entitat referent per canalitzar els productes que, d’altra manera, acabaríem llençats. De cara al 2018 volem analitzar el funcionament del projecte i veure com podem millorar-lo. Enhorabona i gràcies a tots els qui en formeu part!

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.