Skip to main content

Els clients que s’acaben tot el que agafen al bufet del Restaurant Arç (dins del complex Cerdanya Ecoresort, a Prullans) són recompensats amb unes monedes internes que poden donar a tres ONG. Aquest sistema intern per fomentar la conciencia contra el malbaratament alimentari entre els seus clients ha estat l’iniciativa guanyadora del 1er Premi Remenja’mmm, el primer concurs nacional convocat per premiar i donar visibilitat als restaurants que hagin dut a terme les millors accions per reduir el malbaratament alimentari. La iniciativa, original i engrescadora, forma part de tot un seguit de mesures que aquest complex ha començat a implementar per reduir el malbaratament alimentari; utilitzar els aliments que no han sortit de cuina per a receptes d’aprofitament, facilitar que els clients pugin endur-se el menjar i la beguda que no han consumit, permetre que els propis treballadors s’enduguin els productes que caducaran, elaborar melmelades amb la fruita que es farà malbé, etc.

El 2n Premi ha estat atorgat al restaurant El Mercader de l’Eixample (Barcelona) per utilitzar totes les parts del producte fent ús de les receptes catalanes d’aprofitament, entre moltes d’altres accions contra el malbaratament que posen en pràctica cada dia, com ara deixar escollir els acompanyaments, comprar productes de temporada o oferir als comensals que s’enduguin els sobrants.

El concurs s’emmarca dins del projecte “Remenja’mmm, massa bo per llençar-ho”, una campanya que promou la reducció del malbaratament alimentari en el sector de la restauració. El projecte està impulsat per Rezero, Banc de Recursos, Nutrició Sense Fronteres i Grup GSR, amb l’objectiu de promoure la sostenibilitat i la reducció del malbaratament alimentari en el sector de la restauració.

L’anunci del guanyador del 1er Premi Remenja’mmm ha comptat amb la participació del Jurat format per personalitats, entitats i organitzacions representatives del sector de la restauració més compromesa amb la sostenibilitat: l’Ajuntament de Barcelona; l’Agència de Residus de Catalunya; la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme; Barcelona Restaurants Sostenibles; PIMEC Comerç; el grup GSR; la revista Opcions; els xefs Ada Parellada i Mingo Morilla i l’activista Manuel Bruscas, a banda de les tres entitats organitzadores.

El Restaurant Arç i El Mercader de l’Eixample han estat guardonats amb un trofeu únic i valedor dels valors de la sostenibilitat. I han gaudit de l’oportunitat de compartir la iniciativa premiada amb els representants de les administracions, la comunitat de restauradors i els mitjans de comunicació presents en l’acte de lliurament del Premi.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.