Skip to main content

Presentació

El projecte Pont Alimentari pretén incidir en la reducció del malbaratament a través d’una campanya d’educació ambiental basada en els valors de la solidaritat i l’aprofitament dels recursos naturals.

El projecte inclou la diagnosi dels aliments que es llencen en el sector de la distribució d’aliments al detall, el càtering i la restauració, la seva sensibilització quant a la reducció del malbaratament alimentari i les propostes de millora i la creació d’una xarxa d’interacció (Pont) entre aquestes empreses donants i entitats receptores de suport a col·lectius vulnerables. De forma paral·lela, es desenvolupen accions de sensibilització dirigides tant als clients i personal de les empreses com a la població general amb l’objectiu de fomentar un canvi de comportament i actitud envers el malbaratament.

El projecte és promogut per la Rezero i la Fundació Banc de Recursos, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Conselleria de Medi Ambient i Territori (amb el finançament de l’Impost de Turisme Sostenible) del Govern de les Illes Balears.

 

A qui ens adrecem?

Ens adrecem a empreses de càtering, restauració o de la distribució d’aliments al detall que vulguin reduir el malbaratament alimentari als seus establiments i donar els seus excedents a entitats socials. A través del projecte s’incideix també tant al personal com als clients d’aquestes empreses donants.

També ens dirigim a entitats de suport a col·lectius vulnerables (infants, malalts, gent gran, menjadors socials…) que vulguin fer arribar aquests aliments als usuaris d’aquestes entitats socials.

 

pont_alimentari-300x300