Skip to main content
El dia 31 de desembre va finalitzar el projecte Cistelles Veritas, una iniciativa de la cadena de supermercats ecològics per ajudar famílies necessitades arran de la pandèmia de COVID-19. Des del 19 de maig i durant sis mesos, Veritas ha lliurat 50 cistelles setmanals amb cereals, fruita, ous, carn, llegum i verdura amb un PVP d’uns 25 € cada lot (en total, 1.250 € setmanals).

Banc de Recursos ha col·laborat amb el projecte seleccionant les entitats receptores i fent el seguiment al llarg de tot aquest temps. Per tal de poder canalitzar les donacions amb garanties i assegurar l’aprofitament de l’ajuda, vam contactar amb tres entitats socials relacionades amb el Pont Alimentari, dues a Barcelona (Surt i Barcelonactua) i una a Tarragona (Joventut i Vida). Aquestes tres entitats, que treballen directament atenent població marginal, es van encarregar de buscar les famílies que podrien treure bon profit de la cistella i la informació que l’acompanyava, i també van gestionar les recollides a les botigues i posteriors repartiments. Es van cercar unitats familiars d’entre 3 i 4 membres màxim, per tal que l’ajuda fos significant en l’alimentació total de la família, i que tinguessin capacitat i autonomia per cuinar.

Perfil de les famílies receptores

Amb les cistelles de Veritas s’ha arribat a atendre unes 150 persones en situació de vulnerabilitat, que requereixen ajuda per a necessitats bàsiques. Moltes en situació d’atur temporal o de llarga durada i especialment afectades per la pandèmia, ja que depenen de feines en economia submergida (serveis domèstics de neteja o cura de persones grans, treballadores temporals, sense ofici, etc). Totes elles, especialment la gent gran que ha estat més sola i desemparada durant el primer període de confinament, han valorat molt positivament aquest ajut, tant per la varietat i qualitat dels productes com pel suport moral que han rebut.

Des de Banc de Recursos i el Pont Alimentari valorem especialment la gestió conjunta del projecte amb Veritas, ja que les persones encarregades del seu funcionament han mostrat en tot moment una sensibilitat i un interès personal que ha facilitat enormement salvar els petits obstacles diaris i aconseguir que s’hagi desenvolupat correctament.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.