El dia 31 de desembre va finalitzar el projecte Cistelles Veritas, una iniciativa de la cadena de supermercats ecològics per ajudar famílies necessitades arran de la pandèmia de COVID-19. Des del 19 de maig i durant sis mesos, Veritas ha lliurat 50 cistelles setmanals amb cereals, fruita, ous, carn, llegum i verdura amb un PVP d’uns 25 € cada lot (en total, 1.250 € setmanals).

Banc de Recursos ha col·laborat amb el projecte seleccionant les entitats receptores i fent el seguiment al llarg de tot aquest temps. Per tal de poder canalitzar les donacions amb garanties i assegurar l’aprofitament de l’ajuda, vam contactar amb tres entitats socials relacionades amb el Pont Alimentari, dues a Barcelona (Surt i Barcelonactua) i una a Tarragona (Joventut i Vida). Aquestes tres entitats, que treballen directament atenent població marginal, es van encarregar de buscar les famílies que podrien treure bon profit de la cistella i la informació que l’acompanyava, i també van gestionar les recollides a les botigues i posteriors repartiments. Es van cercar unitats familiars d’entre 3 i 4 membres màxim, per tal que l’ajuda fos significant en l’alimentació total de la família, i que tinguessin capacitat i autonomia per cuinar.

Perfil de les famílies receptores

Amb les cistelles de Veritas s’ha arribat a atendre unes 150 persones en situació de vulnerabilitat, que requereixen ajuda per a necessitats bàsiques. Moltes en situació d’atur temporal o de llarga durada i especialment afectades per la pandèmia, ja que depenen de feines en economia submergida (serveis domèstics de neteja o cura de persones grans, treballadores temporals, sense ofici, etc). Totes elles, especialment la gent gran que ha estat més sola i desemparada durant el primer període de confinament, han valorat molt positivament aquest ajut, tant per la varietat i qualitat dels productes com pel suport moral que han rebut.

Des de Banc de Recursos i el Pont Alimentari valorem especialment la gestió conjunta del projecte amb Veritas, ja que les persones encarregades del seu funcionament han mostrat en tot moment una sensibilitat i un interès personal que ha facilitat enormement salvar els petits obstacles diaris i aconseguir que s’hagi desenvolupat correctament.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.