Skip to main content

LaCuinaVeritas

La cadena catalana de supermercats ecològics Veritas ha estat seleccionada candidata als prestigiosos premis European Business Awards pel seu projecte de reducció dels residus orgànics i la seva lluita contra el malbaratament alimentari. Aquest projecte, la “Cuina Veritas”, va ser una aposta de la cadena l’any 2013 per transformar els aliments ecològics que no s’havien venut en nous productes cuinats d’alt valor afegit.

“És una cuina de transformació”, explica Eva Villamayor (responsable d’Ecoveritas), “els productes que s’elaboren estan del tot condicionats per la temporada i per la quantitat i varietat de producte sobrant que es pugui generar en les botigues. I, per tant, es elaboracions que fem són bàsiques, senzilles, de reaprofitament com sempre han fet les àvies: brou de pollastre (per aprofitar fins les carcasses), brou de verdures, crema de carbassó, crema de carbassa, de pastanaga, compota de plàtan, de poma, de pera, paté de pebrot vermell…”. Per a aquest procés, han comptat amb la Fundació Alícia, que ha analitzat els excedents i els ha proposat receptes senzilles i saboroses.

Veritas també ha estat seleccionada com a candidata a rebre el premi europeu d’innovació, ètica i bones pràctiques empresarials perquè el seu projecte de “Cuina Veritas” inclou un percentatge important de treballadors amb discapacitats. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració amb el Grup Sifu, que es dedica a integrar laboralment persones amb algun tipus de discapacitat (física, psíquica o sensorial).

Tot plegat, fa de la “Cuina Veritas” un projecte sostenible, innovador, creatiu i ecològic, que té en compte tant el medi ambient com el desenvolupament social.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.