Skip to main content

La Clara Saludes (Directora General) ens obre les portes de Monvínic. El celler és l’eix vertebral d’un projecte de prestigi internacional instal·lat a Barcelona que compta amb una cuina d’alta qualitat i compromesa amb la reducció del malbaratament alimentari.

Es proveeixen diàriament de productes de temporada. Així doncs, poden calcular i demanar únicament el que necessitaran aquell dia o aquella setmana, reduint els excedents alimentaris que representa fer demandes de més volum.

Tal i com explica la seva Cap de Cuina, Ariadna Julian, “elaborem els plats cada dia i ens guiem per les reserves i grups que tenim, amb un petit marge que en el cas que esdevingui excedent li donem un altre ús” com per exemple els àpats dels que treballen a la cuina, que dinen i sopen cada dia a l’establiment.

També disposen d’un ‘menú sorpresa’, que es regeix pel producte que els arriba aquell dia. Improvisen els plats d’aquest menú en funció del que tenen i en reelaboren d’altres amb excedents de productes que han estat menys sol·licitats.

Ens expliquen també que han aconseguit mantenir un ordre i estructura dins la cuina que els permet saber amb precisió de què disposen i en quina quantitat. Cosa que, juntament amb la conscienciació de tot l’equip de treball, els ha portat a reduir enormement el malbaratament. Saben que per a que es produeixi un canvi real hem de canviar, com a societat, els prejudicis lligats a emportar-se el menjar que ha sobrat dels restaurants. És per això que també disposen de recipients i ofereixen als seus clients d’emportar-se els excedents del seu àpat a casa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.