Skip to main content

Les empreses de producció i distribució d’aliments, així com les de càtering, estan cada vegada més conscienciades de no llençar tot el menjar que està en bon estat per ser consumit. La por o desconfiança que ens trobàvem fa uns anys davant de propostes per aprofitar allò que no podien vendre per criteris comercials, a poc a poc va deixant pas a més receptivitat i, fins i tot, a una certa complicitat amb les entitats que ens dediquem a donar sortida a aquells productes que són perfectament saludables però que no han passat els barems comercials.

La proposta del Pont Alimentari és aplicar primer totes les mesures preventives per poder reduir la quantitat d’aliments sobrants i, en segon lloc, derivar aquells excedents que no siguin evitables cap a entitats socials que els aprofitin. Veiem que les empreses estan més disposades cada vegada a donar els excedents per a persones en situació de vulnerabilitat i entenen que això forma part de la seva responsabilitat social.

Durant el 2018 vam aprofitar unes 317 tones d’aliments, entre productes secs, frescos i cuinats. Aquesta activitat ha estat possible gràcies a les donacions d’empreses com Veritas, Consum, Bonpreu, Condis, Arcasa, Campos Estela, Soria Natural, Bofrost, Soluciali, etc. i també, per descomptat, de la cinquantena d’entitats socials que recullen i aprofiten aquests aliments en benefici de persones en risc d’exclusió social. Estem convençudes que el treball en xarxa enforteix el teixit social i contribueix a crear una societat més justa socialment i ambiental.

XI Setmana Europea per la Prevenció de Residus

Dins el marc de la XI edició de la Setmana Europea per la Prevenció de Residus, volem destacar  especialment la col·laboració amb l’Associació Egueiro, l’Escola Pompeu Fabra i l’empresa de cuina Campos Estela. En aquest cas hem aconseguit aprofitar els excedents de menjar cuinat inevitables —seguint el protocol de seguretat alimentària aprovat per l’ACSA— utilitzant carmanyoles reutilitzables, que Egueiro retorna buides aprofitant els viatges per anar a recollir nous excedents. La col·laboració amb aquesta escola va començar durant el curs 2018 i s’han aprofitat 813 racions de menjar cuinat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.