Skip to main content

conveniserunion2Barcelona, a 22 de desembre de 2016. – El passat divendres 16 de desembre de 2016 es va signar un conveni de col·laboració entre l’empresa Serunion, la Fundació Banc de Recursos, Rezero i Nutrició Sense Fronteres. L’acord és fruit de l’interès mostrat per l’empresa de contribuir a la reducció del malbaratament alimentari oferint els seus excedents frescos i cuinats. L’experiència per part de les 3 entitats socials, que lideren els projectes de BCN comparteix el menjar i Pont Alimentari, en la gestió dels recursos alimentaris fa possible garantir les òptimes condicions de seguretat alimentària en tot el procés de recollida i distribució.

Els aspectes de seguretat alimentària, que són claus per a totes les parts implicades en l’acord, queden garantits en els protocols de funcionament per la recollida, el transport i la distribució de les racions de menjar cuinat sobrants, que s’han elaborat seguint les recomanacions de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Actualment a Catalunya es llencen uns 35 kg d’aliments a l’any per habitant i es calcula que el volum total de menjar malbaratat podria alimentar mig milió de persones.
Amb la signatura d’aquest conveni de col·laboració, Serunion fa un pas endavant en el seu compromís ambiental i social, reduint el malbaratament alimentari i alhora contribuint a resoldre una necessitat social bàsica i urgent. D’altra banda, des de les entitats socials impulsores de l’acord, desitgem que aquesta col·laboració serveixi perquè altres empreses es decideixin també a materialitzar amb acords similars o amb altres iniciatives concretes la seva responsabilitat social i ambiental.

Sobre les organitzacions signants

Nutrició sense fronteres (NSF) és una organització sense ànim de lucre, d’acció humanitària, de cooperació al desenvolupament i intervenció en el tercer i quart món (ONGD). L’objectiu de l’ONGD Nutrició Sense Fronteres és contribuir a la disminució de les desigualtats en matèria nutricional al món, des de l’enfocament de la cooperació, la formació i la capacitació, promovent l’ús equilibrat dels recursos alimentaris i la solidaritat entre pobles.

Conscients de l’actual situació d’increment de la pobresa a la ciutat de Barcelona i amb l’experiència en qüestions nutricionals i de seguretat alimentària que aporta l’equip de professionals que col·laboren (dietistes, nutricionistes, metges, veterinaris, farmacèutics, infermers, agrònoms, etc.), NSF ha dissenyat el projecte ”BCN comparteix el menjar” d’aprofitament de recursos alimentosos i de treball en xarxa. En l’actualitat ja s’han recuperat més de 120 tones de menjar que han beneficiat a més de 75.000 persones en situació de pobresa.

Rezero (Fundació Prevenció de Residus i Consum Responsable) és una entitat que vetlla per canviar el model de producció i consum cap al Residu Zero, impulsant accions i polítiques de prevenció de residus i treballant en xarxa amb tots els agents econòmics i socials. En l’àmbit del malbaratament alimentari impulsa el Pont Alimentari conjuntament amb Fundació Banc de Recursos.

Fundació Banc de Recursos celebra enguany el seu 20è aniversari de treball per la redistribució de la riquesa, el consum responsable i la solidaritat. Els projectes principals són el Pont Solidari i, des del 2014, també el Pont Alimentari , que impulsa juntament amb Rezero.

El Pont Alimentari difon experiències de bones pràctiques del sector alimentari per reduir el malbaratament i ofereix solucions per minimitzar-lo en origen i, alhora, canalitzar a entitats d’acció social les minves aprofitables que estan en condicions i garanteixen la seguretat alimentària. A fi de facilitar la creació de xarxes locals i de proximitat, actua amb una relació molt propera i intentant adaptar-se a les necessitats tant de les empreses com de les entitats. Durant el primer any de projecte es van aprofitar aproximadament 2700 racions de menjar cuinat i 4000 kg d’aliments frescos que haurien estat malbaratats.

Serunion és una empresa de restauració col·lectiva amb més de 30 anys d’experiència en el sector i líder al mercat. Des de 2001 pertanyen al Grup Elior, líder mundial en restauració, serveis i concessions que opera a 13 països.
Atenen diàriament a més de 460.000 comensals, servint al voltant de 105 milions de menús anuals en escoles, empreses, hospitals i centres de la tercera edat.

Més informació:
Mariona Ortiz
Coordinació
93 2177154 i 679416825
mortiz@bancderecursos.org
www.bancderecursos.orgwww.pontalimentari.org
@bancdr

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.