Skip to main content

Ahir, dijous 19 d’octubre de 2017, vam tenir l’oportunitat de rebre representants de diverses regions d’Europa en el marc del projecte EcoWaste4Food, del qual el Pont Alimentari forma part. EcoWaste4Food és un projecte europeu que vol reduir el malbaratament alimentari, ajudant a les autoritats territorials, entitats socials, empreses i altres agents de la cadena alimentària a trobar maneres coordinades i eficients de gestionar el malbaratament.

El projecte, que va iniciar-se l’1 de gener de 2017 i durarà fins el 31 de desembre del 2020, té com a objectiu final elaborar una estratègia territorial global per garantir la seguretat alimentària, que contempli polítiques regionals i locals i aconsegueixi reduir el malbaratament d’aliments.  En una primera fase, promou l’intercanvi d’experiències entre projectes, institucions i empreses de les 7 regions que hi participen; comtat de Devon, Macedònia Occidental, regió de Gran Polònia, Ostrobòtnia del Sud, Provença-Alps-Costa Blava, Catalunya i la ciutat de Ferrara.

Aquesta setmana hem tingut la visita de representants d’aquestes regions a Barcelona, organitzada per l’Agència de Residus de Catalunya, i ahir els vam explicar l’experiència del Pont Alimentari a l’hospital de Can Ruti, on actualment estem aprofitant 150 racions setmanals de menjar cuinat per a famílies amb necessitats alimentàries. L’intercanvi va ser molt interessant i vam poder verificar que hi havia experiències similars al Pont Alimentari i, també, a la de l’hospital de Can Ruti en altres regions d’europa. Desitgem que els hagi estat profitosa la visita i esperem seguir compartint experiències per millorar entre totes i reduir el malbaratament des de l’inici al final de la cadena alimentària.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.