Skip to main content

Des de principis de març, el centre de distribució solidària d’aliments (DISA) de l’Arxiprestat de Sant Josep Oriol també ha començat a recollir setmanalment els aliments no vendibles però en bon estat del supermercat Bonpreu del carrer Provença.

A poc a poc però amb bona lletra, el Pont Alimentari va creixent en nombre d’entitats adherides i xifra d’aliments aprofitats. Des de principis de març una nova entitat recull els excedents d’un establiment de bonpreu proper a la parròquia de Sant Isidor, que és on tenen la seu i principal centre logístic. DISA – Càrites ja disposa de diversos centres logístics de distribució d’aliments per tot Barcelona com aquest de l’arxiprestat de Sant Josep Oriol, que agrupa 13 parròquies i funciona des del 2014. El repartiment d’aliments vol semblar un supermercat ordinari i funciona amb un sistema de punts, que estan assignats a cada unitat familiar depenent dels integrants que la composen. Els usuaris, que arriben derivats de serveis socials, poden bescanviar pels punts que tenen assignats per alimentaris o productes de primera necessitat i, una petita part, per altres productes que s’hagin pogut aconseguir.

Les aportacions que rep l’entitat a través del Pont Alimentari són especialment valuoses per tractar-se de bàsicament productes frescos (fruita, verdura, carn i peix). En aquest sentit, destaca la bona predisposició de l’empresa Bonpreu – Esclat i, concretament, de tots els establiments amb qui s’ha contactat.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.